Selecteer een pagina

‘De eerste 7 beleggingswoningen zijn al casco gebouwd’

De bouw van de 42 recreatiewoningen in Volendam is in juni gestart. Hoe gaat het nu met de bouwwerkzaamheden? We vroegen het aan Koen de Koning, projectleider bij Van Wijnen Heerhugowaard.

‘We bouwen de woningen eerst casco,’ vertelt De Koning. ‘Dan is de constructie klaar: en staan de betonwanden en de houten gevels. Zo hebben we al zeven vakantiehuizen gebouwd. Dit kan heel snel omdat de huizen al zijn geprefabriceerd. Ons doel is ook om iedere week twee tot drie woningen casco te laten verrijzen. Dat lukt tot nu toe aardig.’

Voorspoedige bouw

‘Op dit moment loopt de bouw voorspoedig,’ gaat De Koning verder. ‘Vorige week zijn we gestart met het aanbrengen van de gevels. Deze worden eerst gemetseld en vervolgens bekleed met hout. Zo zien de huizen er straks uit als authentieke vissershuisjes. Daarna starten we met de afbouw, dan gaan we binnen aan het werk.’

Uitdagend werken

Een uitdaging kun je de bouw van de recreatiewoningen wel noemen. ‘De bouwlocatie ligt aan het Markermeer,’ zegt De Koning. ‘De wind bemoeilijkt het hijsen van bouwmaterialen. Daarnaast is het vanwege ruimtegebrek voor ons lastig om de materialen uit te stallen. Dat zorgt ervoor dat het bouwen soms een uitdagende klus is, maar bouwveiligheid staat bij ons voorop.’

Prachtig resultaat

‘De locatie aan het water is prachtig, hier kun je straks geweldig recreëren,’ vertelt De Koning enthousiast. ‘En het ontwerp is ook heel mooi. We bouwen huizen met een echte Volendamse uitstraling. Ik kan niet wachten om het resultaat te zien, zodra het af is.’

Wilt u ook een keer op de bouwlocatie kijken? Kom dan langs op een van de verkoopdagen, waar u door de makelaar geïnformeerd wordt over het project en de interessante beleggingsvoordelen. Plan hier uw afspraak in.