Selecteer een pagina
Zorgeloos investeren in Landal Volendam

Zorgeloos investeren in Landal Volendam

Slapend rijk worden en er niet van wakker liggen. Dat is de droom van iedere belegger. Verhuurorganisatie Landal GreenParks biedt met vakantiepark Landal Volendam investeerders een rendabele belegging waar zij geen omkijken naar hebben. Ontdek in deze blog waarom beleggers zorgeloos kunnen investeren in een recreatiewoning op Landal Volendam.

Van verhuur tot management en beheer van vakantieparken. Daarvoor is Landal GreenParks verantwoordelijk. Landal telt 90 parken verspreid over 9 landen, met 1300 campingplaatsen en bijna 15.000 vakantiewoningen. En straks komen de 42 recreatiewoningen van Landal Volendam daarbij op. Wat je noemt een toonaangevende verhuurorganisatie.

Uitstekende marketing
Jaarlijks kiezen meer dan 2,8 miljoen gasten voor Landal en zij brengen 14,5 miljoen overnachtingen door op de parken. Landal heeft daarmee een grote database opgebouwd en zet op basis van deze gegevens de juiste marketingmix in. En dat voor de doelgroep die de verhuurorganisatie voor ogen heeft. Deze is voor elk vakantiepark anders, zo ook voor Landal Volendam.

Doelgroep Landal Volendam
De beoogde gasten van Landal Volendam zijn gezinnen en vrienden uit Nederland en Duitsland die houden van watersport en gezelligheid. Deze recreanten trekken er graag op uit om de regio en het speciale karakter van de Noord-Hollandse plaatsen te ontdekken. En natuurlijk de hoofdstad Amsterdam. Het kleinschalige park spreekt hen aan en ze kunnen zo op de fiets de omgeving verkennen. Kortom: echt ondernemende toeristen.

Verhuur buiten het seizoen
Het hele jaar door verwacht Landal GreenParks diverse doelgroepen voor vakantiepark Landal Volendam: in de schoolvakanties zijn dit jonge gezinnen, daarbuiten richt Landal zich op de groeiende groep actieve 55-plussers. Op die manier worden de recreatiewoningen naar verwachting ook buiten het seizoen verhuurd. Beleggers hoeven zich daarom geen zorgen te maken over de verhuur van hun recreatiewoning.

Toekomstbestendige investering
Naast de verhuur hoeven beleggers ook niet om te kijken naar het onderhoud en beheer van de recreatiewoningen op Landal Volendam. De service van Landal komt de waarde van de vakantiehuizen nog meer ten goede. De woningen zijn namelijk al gebouwd volgens de meest actuele inzichten als het gaat om materiaalkeuze, isolatienormen en hergebruik. Dat maakt het een toekomstbestendige investering.

Heeft u interesse in investeren in de recreatiewoningen op Landal Volendam? Kom langs tijdens een verkoopdag en laat u informeren over de interessante beleggingsvoordelen. Meld u hier aan.

Architect Hayke Zweede over Landal Volendam: ‘Vanuit bijna elk vakantiehuis kunnen recreanten het water zien’

Architect Hayke Zweede over Landal Volendam: ‘Vanuit bijna elk vakantiehuis kunnen recreanten het water zien’

Hoe ontwerp je 42 recreatiewoningen voor een prachtige locatie in Volendam, direct aan het Markermeer? Daar boog architect Hayke Zweede zich over. Met zijn ontwerp van vakantiepark Landal Volendam biedt hij wat een recreant in Volendam wil: een typische Volendamse woning met uitzicht op het water.

Een specialist in het ontwerpen van recreatieparken, zo kunt u Hayke Zweede wel noemen. Meer dan 20 jaar is hij architect en ontwerpt hij voornamelijk vakantieparken. Van Landal Miggelenberg op de Veluwe tot Landal Mont Royal aan de Moezel in Duitsland. Zweede heeft meerdere parken van Landal GreenParks op zijn naam staan. ‘Recreatieparken liggen vaak op prachtige plekken,’ weet Zweede. ‘Als architect is het fantastisch om in te spelen op al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Dit was ook de uitdaging voor Landal Volendam.’

Uitzicht op het water
‘De ligging aan het Markermeer maakt dit plan zo uniek,’ zegt Zweede. Het ontwerp van de architect sluit mooi aan op de omgeving. ‘De huizen zijn zo gepositioneerd dat vanuit bijna elk vakantiehuis straks het water te zien is. Dit komt doordat de recreatiewoningen geschakeld zijn en er hierdoor diverse zichtlijnen tussen de huizen ontstaan. Daarnaast hebben de huizen aan de straatkant een extra verdieping. Het park heeft meanderende paadjes en een gezellig binnenparkje. Daardoor kun je verschillende routes lopen en heb je allerlei leuke doorkijkjes. Net als in het dorp Volendam.’

Volendamse uitstraling
Behalve stedenbouwkundig lijkt het vakantiepark ook architectonisch op de huizen in het vissersdorp. ‘De rode daken, de stenen onderbouw en houten opbouw. Dat geeft de recreatiewoningen een echt Volendamse uitstraling,’ vertelt Zweede. ‘Daarnaast krijgen de huizen per blok een andere groene tint gevelbekleding. En zijn ze voorzien van herkenbare details zoals witte kozijnen, windveren en geveldecoratie. Deze recreatiewoningen sluiten perfect aan bij de vissershuisjes in Volendam.’

De bouw van de recreatiewoningen is vergevorderd.Wilt u een kijkje nemen op de bouwlocatie? Meld u hier aan voor de eerstvolgende verkoopdag.

Ervaren belegger Jan de Heer: ‘Landal Volendam is de perfecte investering voor een hoog rendement’

Ervaren belegger Jan de Heer: ‘Landal Volendam is de perfecte investering voor een hoog rendement’

Tien jaar geleden kocht ervaren belegger Jan de Heer (63) een van zijn eerste recreatiewoningen. ‘Het is een vrolijke markt waarbij je als investeerder geen omkijken hebt naar de verhuur en onderhoud van de vakantiewoning.’ Investeren in recreatie vastgoed bevalt hem zo goed dat hij nu ook gaat beleggen in het nieuwe vakantiepark Landal Volendam. De Heer legt uit waarom hij zulke goede verwachtingen heeft van dit park.

‘Ik beleg heel selectief in vakantiewoningen,’ vertelt Jan de Heer. ‘Voor mij is het belangrijkste criterium dat een recreatiewoning voor langere tijd een hoog rendement oplevert. Daarom is het relevant dat de vakantiehuizen op een geweldige locatie liggen, dat de verhuurorganisatie professioneel is en dat het waardevaste woningen zijn. Dat zit bij vakantiepark Landal Volendam wel goed met Landal GreenParks als verhuurder en Van Wijnen als uitstekende bouwer. Daarom heb ik gekozen voor een recreatiewoning op dit park aan het Markermeer.’

Landal GreenParks

‘Landal GreenParks is een op-en-top goede verhuurpartij,’ weet De Heer. ‘Zij zetten elk park op een unieke manier in de markt. Met flexibele prijzen en door in te spelen op de behoeften van consumenten zorgen zij ervoor dat de huizen uitstekend verhuurd worden. Niet alleen hun goede marketing maakt hen een betrouwbare partij, maar ook de professionele aanpak van het onderhoud. Door een tijdige opknapbeurt behoudt de woning een hoge waarde en voorkom je later hoge kosten.’

Rendement

Volendam is het hele jaar door een van de meest toeristische plekken van Nederland. ‘Daarom worden er voor vakantiepark Landal Volendam veel bezoekers verwacht en daarmee ook hoge huuropbrengsten,’ gaat De Heer verder. ‘Zo is het niet nodig om een rendementsgarantie af te spreken en worden de opbrengsten evenredig verdeeld onder alle eigenaren. Dat is een eerlijke en ideale aanpak voor een optimaal rendement.’

Lage parkkosten

Van een zwembad tot diverse winkels en restaurantjes; het oer-Hollandse dorp Volendam heeft voorzieningen te over voor recreanten. ‘Daarom zijn extra faciliteiten op het vakantiepark overbodig,’ zegt De Heer. ‘Dat is een enorm voordeel voor de eigenaren van de vakantiehuizen. Zij hoeven niet te betalen voor een subtropisch zwembad of een luxe restaurant. Dat komt het rendement ten goede.’

Investeren in het dorp

Voor Jan de Heer zijn de recreatiewoningen op Landal Volendam meer dan een aantrekkelijke beleggingskans. ‘Op dit moment is de overdaad aan dagjestoeristen een groot probleem voor het bekende vissersdorp. Het vakantiepark kan ervoor zorgen dat bezoekers langer blijven waardoor er meer rust en balans komt in het dorp. Daar hebben de inwoners echt behoefte aan. Zo komen belangen van recreanten, beleggers en de bewoners van Volendam samen en is succes van het park welhaast verzekerd.’

Heeft u ook interesse in beleggen in een recreatiewoning op Landal Volendam? Neem contact op met Residentia projectmakelaars. 

Residentia projectmakelaars
T: 0548 538750
E: info@residentia.nl

Locatie, locatie, locatie

Locatie, locatie, locatie

Beleggen in een recreatiewoning kan een lucratieve investering zijn. Een belangrijke factor waar het succes van je belegging van afhangt: locatie, locatie, locatie. Als de plek waar de vakantiewoning staat goed is, dan komen de mensen vanzelf. Met een vakantiewoning in een toeristische trekpleister als Volendam zit je dan vanzelfsprekend goed. Maar hoe goed en voor hoe lang? In deze blog aandacht voor het toerismebeleid van de gemeente Volendam.

Volendam staat wereldwijd bekend om de klederdracht, muziek en vis. Van heinde en verre komen toeristen naar het oude vissersdorp aan het Markermeer om de groene vissershuisjes aan de Dijk te bewonderen en de authentieke sfeer van vroeger te proeven. Niet alleen figuurlijk proeven, maar ook letterlijk, in een van de vele restaurants waar de vis zo uit het water op je bord belandt. Het dorp oefent daarmee als vanzelf een onbedwingbare aantrekkingskracht uit op toeristen.

Duurzaam verblijfstoerisme

De dagjesmensen, die blijven wel komen. Het verblijfstoerisme kan echter wel een boost gebruiken, vond de gemeente Volendam enkele jaren geleden. Uit grondig onderzoek door het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) bleek dat gemiddeld 1,4 miljoen toeristen jaarlijks de historische vissersplaats bezoeken. Ruim een derde daarvan zijn dagtoeristen.

Volendam wil van flitsbezoeken door busladingen toeristen naar een gestage stroom recreanten. Een betere spreiding en balans in het bezoek, verbetert de toeristische kwaliteit van Volendam. Er komt minder druk op de horeca, winkels en attracties te liggen wat voor iedereen meer rust geeft en de beleving van toeristen plezieriger maakt.

Landal Volendam als ideale uitvalsbasis

In 2015 stelde de gemeente een ambitieus plan op voor het toerisme in Volendam en de regio. Accommodatie speelt daarin een belangrijke rol. Met een ruim aanbod in overnachtingsmogelijkheden kiezen toeristen er sneller voor om langer te blijven.

Vakantiepark Landal Volendam speelt goed in op deze behoefte. Het park ligt pal aan het Markermeer, op loopafstand van populaire attracties als het Volendam Museum, de visafslag, de oude en de nieuwe haven en het Palingsoundmuseum. Daarmee is het park de ideale uitvalsbasis voor toeristen die op hun gemak alle bezienswaardigheden willen ontdekken. De auto kunnen ze laten staan.

Fietsen en varen

Maar dat niet alleen, vanaf Landal Volendam maak je ook makkelijk uitstapjes naar de omgeving. Dat kan met het openbaar vervoer maar natuurlijk ook op de fiets. De gemeente heeft geïnvesteerd in mooie fietspaden langs de dijken. Aantrekkelijke routes voor dagtochten naar bijvoorbeeld Edam, Monnickendam of Purmerend en het voormalig schiereiland Marken.

Zo’n 17 procent van de toeristen bezoekt de regio bovendien om te genieten van de natuur in het waterrijke gebied. Ook dan treffen gasten van Landal Volendam het met de ligging van het park aan het water tussen de twee jachthavens van Volendam in. Je kunt hier heerlijk varen over de Gouwzee en de wateren tussen de rietlandschappen vol weidevogels.

Kortom, park Landal Volendam voldoet helemaal aan de locatie-eisen en zal daardoor naar verwachting het hele jaar bezoekers trekken. Landal Volendam draagt daarmee niet alleen een steentje bij aan het duurzame toerisme van Volendam maar biedt ook een optimale belegginskans.

Interesse in beleggen in een recreatiewoning op Landal Volendam? Neem contact op met Residentia projectmakelaars voor meer informatie.

Residentia projectmakelaars
T: 0548 538750
E: info@residentia.nl

 

Bezienswaardigheden van Volendam

  • Het Volendams Museum met het sigarenbandjeshuisje
  • het Palingsoundmuseum
  • De Dijk met de wereldberoemde, authentieke vissershuisjes
  • Rijksmonumenten als de visafslag en de oudst bewaarde stopwerk van Nederland
  • De Volendamse klederdracht heeft grote aantrekkingskracht op buitenlandse toeristen. Op de Dijk kun je zelf een kostuum aantrekken en je laten fotograferen.
Betrouwbaar en onbezorgd beleggen in vakantieplezier

Betrouwbaar en onbezorgd beleggen in vakantieplezier

Beleggen in een vakantiewoning op een bewezen locatie. Dat kan op vakantiepark Landal Volendam. Peter Lukassen, makelaar bij Residentia projectmakelaars legt uit wat deze belegging zo interessant maakt.  ‘Een goede locatie en betrouwbare partijen zijn van groot belang bij het investeren in recreatievastgoed,’ vertelt Peter Lukassen. ‘Bij de vakantiehuizen op Landal Volendam hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Het vakantiepark ligt namelijk in Volendam, aan het Markermeer en verrassend dicht bij Amsterdam. Bij deze toplocatie te midden van toeristische trekpleisters verwacht ik dan ook een hoge bezettingsgraad en verhuuropbrengst. Wat je noemt een aantrekkelijke investeringspropositie.’

Ervaren partijen

‘De recreatiewoningen worden ontwikkeld door Van Wijnen Recreatiebouw, een gespecialiseerde ontwikkelaar die al veel vakantieparken heeft gebouwd,’ gaat Lukassen verder. ‘Landal GreenParks is verantwoordelijk voor de verhuur en beheer van uw vakantiewoning. Zo hoeft u als belegger nergens meer naar om te kijken.’

Locatie bekijken

‘Als u geïnteresseerd bent in een nieuwbouwwoning, wilt u zelf gaan kijken op de locatie voordat u een beslissing neemt,’ weet Lukassen uit ervaring. ‘Het is nu heel boeiend om het vakantiepark in Volendam te komen bekijken. De bouw is namelijk al gestart. U krijgt daardoor een goed beeld van hoe het park er straks uitziet. We organiseren regelmatig verkoopdagen op locatie voor geïnteresseerde kopers. Meestal op zondag, want dan is er meer tijd om het project te bezoeken.’

Persoonlijk advies

‘Van bouwkundige zaken tot fiscaliteiten, bij het kopen van een recreatiewoning komen veel aspecten kijken,’ vertelt Lukassen. ‘Daarom is het handig als u voor de verkoopdag een afspraak plant, dan kan ik u uitgebreid informeren over de interessante voordelen van beleggen in een vakantiewoning in Volendam.’ Wilt u langskomen tijdens een verkoopdag? Plan hier uw afspraak.