De recreatiewoning deels zelf gebruiken of alleen verhuren?

Wie een recreatiewoning koopt in Landal Volendam dient de woning voor verhuur aan te bieden. Hiervoor sluit de eigenaar een verhuurovereenkomst met Landal GreenParks. Die zorgt ervoor dat je zelf nergens naar hoeft om te kijken en een mooi rendement maakt op je investering.

Maar misschien wil je als eigenaar-belegger zelf ook af en toe gebruik kunnen maken van je recreatiewoning aan het Markermeer. Een paar dagen genieten van het vertier op De Dijk van Volendam. Boottochten maken op het Markermeer en IJsselmeer. Stedentrips naar Amsterdam, Haarlem en Alkmaar met Volendam als uitvalsbasis. Of gewoon een paar dagen lekker ontspannen nietsdoen in je eigen vakantiehuis.   

Vermogensopbouw

Met een recreatiewoning op vakantiepark Landal Volendam kan het allemaal. Je kunt als eigenaar de woning maximaal twaalf weken per kalenderjaar reserveren voor eigen gebruik. Belangrijk is wel om dit tijdig door te geven aan Landal. De vakantiewoningen zijn namelijk primair bedoeld om rendement te maken en daarmee bij te dragen aan vermogensopbouw voor de eigenaar-belegger. Vandaar dat de samenwerking tussen eigenaar en Landal als verhuurder is gericht op een optimale bezetting van de vakantiewoning gedurende het jaar.

BTW-teruggave

De koper van een recreatiewoning op Landal Volendam is ‘ondernemer voor de btw’, ook al wordt de woning als privépersoon gekocht. Hierdoor is het mogelijk de btw over de koopprijs – afhankelijk van het eigen gebruik – geheel of gedeeltelijk terug te vragen bij de Belastingdienst. Daarvoor dient de koper zich wel als ondernemer voor de omzetbelasting te melden bij de Belastingdienst. Een inschrijving als ondernemer bij de Kamer van Koophandel is niet nodig.

Meer weten over fiscaal-juridische aspecten van het kopen van een recreatiewoning op Landal Volendam? Lees hier verder. https://www.vakantieparkvolendam.nl/juridisch-fiscaal/