Technische omschrijving recreatiewoningen

GRONDWERK
Het bestaande terrein wordt met 1 meter opgehoogd. Voor het maken van de fundering, riolering en (half)-verhardingen zullen de nodige ontgravingen worden verricht. Overtollige grond zal rondom de recreatiewoningen op het terrein worden verwerkt. Het park wordt voorzien van een gazon met de nodige privacy beplanting.

BESTRATING
De weg wordt uitgevoerd in asfalt, kleur donkergrijs. Aan weerszijden van de weg worden rabatstroken van betonklinkers aangelegd, kleur grijs. Bij elke recreatiewoning worden op eigen grond parkeervakken aangelegd in betonklikkers, kleur antraciet. Per vier personen is minimaal één parkeerplaats voorzien Het bij de recreatiewoning behorende terras (de grootte is afhankelijk van het woningtype) evenals de verharding naar en ter plaatse van de voordeur en de berging bestaat uit gladde betontegels, kleur antraciet. De overige wandelpaden worden in een halfverharding aangelegd.

RIOLERING
De gehele binnen- en buitenriolering zal worden uit­gevoerd in dikwandig pvc voorzien van KOMO-keurmerk. Verbindingen worden uitgevoerd met hiervoor bestemde hulpstukken. De vuilwaterriolering zal worden aangesloten op het hoofdriool. Het hemelwater wordt gescheiden afgevoerd en geïnfiltreerd in de bodem.

RUWBOUW
De fundering zal worden uitgevoerd conform de berekeningen en tekeningen van de constructeur. De begane grondvloer wordt geïsoleerd uitgevoerd en voorzien van een cementdekvloer. De isolatiewaarde van de begane grondvloer bedraagt Rc ≥ 3,5 m².K/W. De buitenwanden van de begane grond (Rc ≥ 4,5 m².K/W) zullen, van binnen naar buiten, worden samengesteld uit een geprefabriceerd betonnen casco, isolatie, luchtspouw en een gemetselde gevel voorzien van voegwerk; of houten gevelbekleding op regelwerk. De niet-dragende binnenwanden zullen worden samengesteld uit lichte scheidingswanden. De verdiepingsvloer wordt vervaardigd uit prefab betonnen elementen voorzien van een cementdekvloer. Het dak wordt opgebouwd uit een standaard geïsoleerde afgewerkte dakplaat (Rc ≥ 6,0 m².K/W) met daarop panlatten met keramische dakpannen, kleur oranjerood. Afwatering geschiedt middels zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren.

AFBOUW
De buitenkozijnen worden vervaardigd in een kunststof uitvoering. De ramen en deuren worden voorzien van isolatieglas (HR++) en de nodige ventilatieroosters. De binnenkozijnen zijn fabrieksmatig vervaardigde stalen kozijnen en worden voorzien van opdekdeuren. Alle hang- en sluitwerk voor de ramen en deuren zal worden aangebracht in een degelijke uitvoering. Daar waar nodig zullen veiligheidssloten en -scharnieren worden toegepast. Al het schilderwerk zal worden uitgevoerd in een dekkend verfsysteem.

INSTALLATIES
Vanaf de woningaansluitingen zullen wateraansluitpunten gemaakt worden in de badkamer, het toilet, de keuken en in de technische ruimte ten behoeve van de verwarmingsinstallatie. De recreatiewoningen worden in plaats van een gasaansluiting voorzien van een luchtwarmtepomp (binnen en buitenunit)  en een boiler waarop de vloerverwarming op de begane grond wordt aangesloten. Op de verdieping worden als warmtebron infraroodpanelen geplaatst en tevens in de badkamer een handdoekdroger. Bad en/of douche worden voorzien van thermostatische mengkranen. Vanaf de woningaansluiting zullen alle ruimten worden voorzien van lichtpunten en kindvriendelijke elektra-aansluitpunten conform geldende regelgeving. De woning wordt in de entree voorzien van een “groene knop” waarmee de gast met één druk op de knop algemene lichtpunten kan uitschakelen.  De badkamer, het toilet, de keuken en de berging met wasmachineaansluiting worden rechtstreeks met buitenlucht geventileerd door middel van een of meerdere centrale afzuigingen.

KEUKEN
De keukeninrichting zal bestaan uit onder- en bovenkasten. In de keuken wordt als apparatuur opgenomen een koelkast, vaatwasser, combimagnetron, elektrische (keramische) kookplaat, kokendwaterkraan en afzuig­­kap, waarbij grootte en aantal wordt afgestemd op het woningtype conform de standaardeis van Landal GreenParks.

SANITAIR
Elke badkamer wordt voorzien van luxe sanitair, zoals op de tekening aangegeven. Alle Luxe recreatie­woningen worden voorzien van een sauna en sunshower. De toe te passen materialen voldoen aan de eisen van Landal GreenParks.

AFWERKING RECREATIEWONINGEN
De vloeren van de badkamer en het toilet zullen worden afgewerkt met vloertegels. De overige vloeren worden voorzien van een slijtvaste pvc- en zachte vloerbedek­kingen. De wanden van de badkamer en van het toilet worden voorzien van wandtegels tot plafondhoogte. Boven het aanrechtblad in de keuken zal een strook wandtegels of een achterplaat worden aangebracht met een hoogte van ca. 60 cm. De wanden in de entree en op de overloop zullen worden afgewerkt met scanbehang. Alle overige binnenwanden zullen worden afgewerkt met spuitwerk en/of gesausd worden. Alle plafonds worden afgewerkt met spuitwerk en/of gesausd.

INRICHTING RECREATIEWONINGEN
Alle recreatiewoningen worden volledig gestoffeerd en voorzien van een complete luxe inrichting inclusief klein inventaris. De inrichting per woningtype voldoet aan de eisen van Landal GreenParks. Alle recreatiewoningen zullen worden voorzien van een houtgestookte kachel.

OVERIGE ZAKEN
Bij de bouwnummers 1 t/m 5 worden aan de achterzijde hardhouten balkonconstructies geplaatst voorzien van trap en leuningen conform geldende richtlijnen. De toegang van het terrein wordt afgesloten middels een elektrische slagboominstallatie.

SLOTBEPALING
Wijzigingen ten gevolge van nadere uitwerkingen en/of van overheidswege worden voorbehouden.

© 2017 - Van Wijnen Recreatiebouw B.V.